Aspergesoep met ei en ham

Ingeborg

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Gang Voorgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 500 gram groene asperges
  • 1,5 liter bouillon
  • Twee eieren
  • 150 gram ham
  • Eetlepel peterselie
  • Vier eetlepels room
  • Peper en zout

Instructies

 

  • Haal het uiteinde van de asperges af.
  • Snijd de asperges in stukjes.
  • Zet de bouillon op en voeg de asperges toe.
  • Kook de soep ongeveer vijftien minuten.
  • Kook intussen de eieren.
  • Snijd de ham in smalle reepjes en de gepelde eieren eveneens.
  • Meng de peterselie met de ham en de eieren.
  • Gebruik een staafmixer om de soep te pureren.
  • Voeg de room toe aan de soep en garneer met ham, ei en peterselie.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen.