Appelpannenkoeken
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 70 gram gesmolten boter
- 1/2 theelepel zout
- 2 á 3 appels
Instructies
-
Meng alle ingrediënten behalve de appels goed met elkaar tot een glad beslag.
-
Schil en snijd de appels in plakjes.
-
Voeg de appelpartjes toe aan het beslag en roer nog even alles goed door.
-
Verhit wat boter in een middelgrote koekenpan en schep met een soeplepel wat beslag in de koekenpan.
-
Bak de pannenkoeken goudbruin en gaar aan beide kanten.
-
Doe dit met de rest van het beslag en houd ondertussen de gebakken pannenkoeken warm onder een theedoek.
-
Serveer een paar appelpannenkoeken op een bord, bestuif ze met wat poedersuiker en serveer met een bolletje ijs.