Amerikaanse pannenkoeken met karamelsaus

Bouchra

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 50 min

Gang Nagerechten

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 2 cups zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 cup suiker
  • 1 cup melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • olie voor het bakken
  • 1/2 cup boter
  • 3/4 cup ongeklopte slagroom
  • 1 cup suiker
  • 1 tl citroensap

Instructies

 

  • Meng voor de pannenkoeken het bakmeel en suiker samen in een grote kom.
  • Meng in een apart kommetje de melk, eieren en gesmolten boter.
  • Voeg dit toe aan het bakmeel en mix alles met een garde goed door elkaar.
  • Verhit een pan op een middelhoog vuur. Doe wat olie op een stukje huishoudpapier en verspreid het over de pan.
  • Giet er een grote volle lepel beslag op en bak de pannenkoek enkele minuten tot het goudgeel is van onderen.
  • Keer de pannenkoek met een spatel om en nog een minuut.
  • Voor de karamelsaus smelt je 1/2 cup boter in een dikke steelpan op middelmatig vuur.
  • Voeg 1 cup suiker en 1 eetlepel citroensap toe en blijf roeren tot het een goudbruine kleur krijgt.
  • Voeg dan de ongeklopte slagroom toe en blijf roeren tot het een glad sausje is geworden.
  • Serveer de karamelsaus met de pannenkoeken.