Amerikaanse pannenkoeken met karamelsaus
Ingrediënten
- 2 cups zelfrijzend bakmeel
- 1/2 cup suiker
- 1 cup melk
- 2 eieren
- 3 eetlepels gesmolten boter
- olie voor het bakken
- 1/2 cup boter
- 3/4 cup ongeklopte slagroom
- 1 cup suiker
- 1 tl citroensap
Instructies
-
Meng voor de pannenkoeken het bakmeel en suiker samen in een grote kom.
-
Meng in een apart kommetje de melk, eieren en gesmolten boter.
-
Voeg dit toe aan het bakmeel en mix alles met een garde goed door elkaar.
-
Verhit een pan op een middelhoog vuur. Doe wat olie op een stukje huishoudpapier en verspreid het over de pan.
-
Giet er een grote volle lepel beslag op en bak de pannenkoek enkele minuten tot het goudgeel is van onderen.
-
Keer de pannenkoek met een spatel om en nog een minuut.
-
Voor de karamelsaus smelt je 1/2 cup boter in een dikke steelpan op middelmatig vuur.
-
Voeg 1 cup suiker en 1 eetlepel citroensap toe en blijf roeren tot het een goudbruine kleur krijgt.
-
Voeg dan de ongeklopte slagroom toe en blijf roeren tot het een glad sausje is geworden.
-
Serveer de karamelsaus met de pannenkoeken.