Aardappelsalade met zalm
Ingrediënten
- 5 vastkokende aardappelen
- 3 rode uien
- 2 bosuitjes
- 150 g zalmfilet/kipfilet
- 1 krop sla
- 100 ml groente-/kippenbouillon
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- verse kruiden peterselie, basilicum
- 3 el yogonaise
Instructies
-
Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar.
-
Maak de ui schoon en snijd deze in kleine blokjes.
-
Snij de zalm/kip in blokjes en bestrooi met peper. Laat dit even trekken in de bouillon.
-
Was de sla en droog deze.
-
Meng de azijn met de verse kruiden en schep dit over de aardappelen.
-
Bak de zalm/kip in een pan met olie zo’n 4/8 minuten.
-
Schep de ui en zalm/kip door de aardappelen.
-
Serveer dit op de sla.
-
Verdeel de yogonaise tot slot over de salade.