Aardappel-groentetajine
Ingrediënten
- 5-6 middelgrote aardappelen
- handvol doperwten
- 1 grote wortel
- 1 grote ui
- 2 to maten ontveld
- 1 tl gember
- 1/2 tl kurkuma
- snufje saffraan
- snufje paprikapoeder
- klein bosje peterselie fijngehakt
- klein bosje koriander fijngehakt
- 2 á 3 glazen water
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
-
Ontpit de tomaten en snijd ze in kleine stukken.
-
Schil, was en snipper de ui.
-
Schil, was en snijd de wortel in blokjes.
-
Schil en was de aardappelen.
-
Snijd ze in gelijkmatige partjes.
-
Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui met tomaat.
-
Voeg vervolgens de aardappelen, wortel en kruiden toe en schep alles goed door elkaar.
-
Voeg twee of drie glazen warm water toe en breng op zacht vuur aan de kook met de deksel op de pan.
-
Zodra de aardappelen en wortel een beetje gaar zijn voeg je de doperwten toe en laat je dit enkele minuten meekoken.
-
Serveer de aardappel-groentetajine op een bord met wat Marokkaans brood erbij.