Het camping recept van de preisoep is eenvoudig te bereiden en als voorgerecht een fantastische soep om de smaakpupillen alvast te verwennen en te activeren.

Preisoep

Ingeborg

Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 20 mins

Course Voorgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • Zak gesneden prei van 300 gram
  • Eetlepel boter
  • 1 grote aardappel
  • Kippenbouillonblokje
  • 125 slagroom

Instructions

 

  • Snijd de aardappel in kleine blokjes.
  • Smelt de boter in de pan en voeg de preiringetjes en aardappelblokjes toe.
  • Bak gedurende vier minuten.
  • Meng het bouillonblokje met een halve liter water en voeg toe aan de pan.
  • Kook de inhoud ongeveer tien minuten op laag vuur.
  • Voeg vervolgens de slagroom toe en pureer daarna de inhoud tot een gladde preisoep.
  • Verdeel de preisoep over vier soepborden en serveer desgewenst met stokbrood.