Kippenvleugels zijn redelijk goedkoop en als je ze goed kunt bereiden zijn ze ook nog eens lekker mals. Je kunt zelf heel eenvoudig een pittige maar lekkere marinade maken voor je kippenvleugels. Hieronder vind je het recept:

Pittige kippenvleugels

Bouchra

Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 55 min

Gang Gevogeltegerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 550 gram kippenvleugels
  • 2-3 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Doe de kipvleugels in een ovenschaal.
  • Giet de ketjap manis, ketchup en sambal erbij.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Doe de kipvleugels met het sausje erbij.
  • Bak ze op middelmatig vuur in een paar minuten bruin, draai ze af en toe om. Voeg vervolgens twee eetlepels water toe.
  • Bak de kipvleugels op laag vuur met het deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  • Serveer ze met een beetje barbecuesaus en knapperige selderijstengels.