Een pastasalade is erg lekker op zomerse dagen. Het is makkelijk en snel om te bereiden, maar vult alsnog goed. Met dit recept kan het zeker niet misgaan!

Pastasalade met tonijn
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Voorgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • 1 zak fusilli
  • 1 blikje tonijn
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 potje groene pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper

Instructies
  1. Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitten vluchtig in een koekenpan en laat ze afkoelen.
  3. Pel en was de ui. Snijd het vervolgens in halve ringen.
  4. Was en halveer de cherrytomaatjes.
  5. Meng in een kom de fusilli, ui, cherrytomaatjes, pesto en tonijn goed met elkaar.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer het op een bord en bestrooi de pastasalade met pijnboompitten.