Deze Oosterse kipkarbonade is a match made in heaven als je hem combineert met basmatirijst en een frisse salade. We raden je zeker aan dit recept eens uit te proberen.
Oosterse kipkarbonade
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- een flinke scheut ketjap manis
- 1 gesnipperde uit
- 1 theelepel drahee
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 rode peper
- 1 rode paprika
- 2 tenen geperste knoflook
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Wrijf de kipkarbonade in met peper en zout.
-
Bak de kip goudbruin in de olie.
-
Snipper ondertussen de ui en snijd dunne reepjes van de paprika.
-
Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd de peper in kleine stukjes.
-
Leg de kipkarbonade op een bord en fruit in dezelfde pan de ui glazig.
-
Doe de rode peper, de paprika en de knoflook ook in de pan.
-
Voeg vervolgens de komijn, djahee en kurkuma toe.
-
Roer de ketjap door het geheel.
-
Leg de kip weer in de pan en laat dit zo nog veertig minuten stoven.