Dit recept voor notenrijst met garnalen, groente en pindasaus is heerlijk en zo klaar. Je kan bepaalde ingrediënten ook combineren of vervangen met tijgergarnalen, koriander, limoen of Spaanse peper voor een exotische gerecht.

Notenrijst met garnalen, groente en pindasaus

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Gang Visgerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 300 gram grote garnalen
  • 300 gram notenrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bak nasi/bami groentemix 500 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zout
  • snufje peper
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1 bouillonblokje
  • pindasaus

Instructies

 

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Doe de olijfolie in een pan en bak daarin de ui en knoflook glazig.
  • Voeg vervolgens de groente, bouillonblokje en kruiden toe.
  • Bak in een andere pan de garnalen in wat olijfolie tot ze gaar zijn.
  • Voeg ze toe bij de groente en laat ze even enkele minuten intrekken.
  • Verdeel de notenrijst, groente en pindasaus over vier borden.