Deze gehaktballetjes zijn erg lekker en hebben een typisch Mexicaanse smaak. Het gerecht kan als hoofdgerecht of als buffetgerecht dienen, maar past ook heel goed in een tapas maal. Serveer met brood of gele rijst.

Mexicaanse gehaktballetjes

Bouchra

Cook Time 25 mins
Total Time 25 mins

Course Vleesgerechten

Servings 4

Ingredients

  

  • 400 gram gehaktballetjes
  • 400 gram chillibonen in saus
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 175 gram maïs uitgelekt
  • 150 ml tomatenketchup
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructions

 

  • Hak de ui en knoflookteen fijn.
  • Verhit in een pan wat olijfolie en bak de gehaktballetjes bruin aan.
  • Neem ze vervolgens uit de pan en zet ze opzij.
  • Bak in het bakvet de ui en knoflook glazig.
  • Snijd de paprika in blokjes en voeg ze samen met de maïs toe. Bak enkele minuten.
  • Voeg de chillibonen in saus, koriander, gehaktballetjes en ketchup toe. Breng op smaak met zout, peper en komijnpoeder.
  • Laat het op zacht vuur een kwartiertje pruttelen tot het gaar is.
  • Serveer met salade en brood.