Heb je veel spinazie liggen en weet je niet wat je ermee moet doen? Maak dan eens voor de verandering deze spinazie op Marokkaanse wijze. Het is heerlijk met brood, olijven en wat citroensap en is erg makkelijk om te maken. Eet smakelijk!

Marokkaanse spinazie

Bouchra

Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins

Course Bijgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 500 gram grof gesneden spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • olijfolie
  • citroen
  • een paar olijven
  • zout
  • peper

Instructions

 

  • Schil en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Snijd de spinazie in grove stukken.
  • Doe in een pan wat olijfolie en fruit hierin de knoflook tot het lichtbruin word.
  • Voeg de spinazie toe en bak dit mee tot al het overtollige vocht is verdampt.
  • Breng op smaak met komijn, zout en peper.
  • Roer alles goed met elkaar en laat de spinazie afkoelen.
  • Serveer in een bord met wat olijven en partjes citroen.