Het is misschien een combinatie die je op het eerste oog niet zou verwachten: mais en spek. Toch maken deze twee ingrediënten een heerlijke soep.

Maissoep met spekjes

Loraine

Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 25 mins

Course Soep

Servings 4

Ingredients

  

  • 300 gram mais
  • 4 speklappen zonder zwoerd
  • 3 deciliter melk
  • deciliter water
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 30 gram boter
  • bieslook
  • peper en zout

Instructions

 

  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui totdat deze glazig is.
  • Roer de bloem door de ui en haal vervolgens de pan van het vuur.
  • Roer het water en de melk geleidelijk door het bloem-ui mengsen heen.
  • Zet daarna de pan weer op het fornuis en roer je soep totdat deze dik wordt.
  • Voeg daarna de mais toe aan je soep.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Breng je maissoep aan de kook, 10 minuten laten sudderen.
  • Snijd de speklappen in kleine blokjes en bak deze blokjes. Voeg ze vervolgens toe aan je soep.
  • Als finishing touch kun je de soep garneren met bieslook.