Een verrassende en lekkere variatie op een kipburger. Dit gerecht zal zeker gaan smaken! Let wel op: voor dit gerecht heeft u een vleeshamer en een grill nodig. Het gerecht is lekker om te serveren met een salade.

Krokante aardappel kip
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Gevogeltegerechten
Porties: 4

Ingredienten
  • 4 kipfilets
  • 4 grote aardappels
  • 1 grote ui
  • 125 g geraspte jonge kaas
  • 2 el verse kruiden (bieslook, peterselie, etc.)
  • 1 ei
  • boter om in de pan te verhitten

Instructies
  1. Pak de kipfilets in folie in en sla ze plat tot een dikte van 1 cm met de vleeshamer.
  2. Kook de aardappels 20 minuten en laat 20 minuten afkoelen.
  3. Rasp de aardappels en de ui grof.
  4. Vermeng de aardappels, ui, kaas, verse kruiden en het ei.
  5. Beboter de koekenpan en bak de kipfilets zachtjes bruin.
  6. Pak de grill en leg de kipfilets hier op.
  7. Grill het aardappelmengsel op de kipfilets tot de aardappel bruin is.