Een aardappelpuree, maar dan net even wat anders. Probeer deze heerlijke puree uit, maar let op: knoflook is rijkelijk aanwezig! Een erg kruidig en lekker bijgerecht die zeker het proberen waard is.

 

Knoflookpuree

Loraine

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Gang Bijgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 10 tenen knoflook
  • 3 rode uien
  • 200 ml melk
  • 120 g boter
  • zout en peper
  • verse kruiden naar smaak

Instructies

 

  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken
  • Giet er koud water over en voeg zout toe
  • Kook deze aardappelen 10 minuten
  • Ontdoe de knoflook en ui van de schil en snijd door de helft
  • Voeg de knoflook en rode ui toe en kook de aardappelen nog 15 minuten
  • Giet de aardappelen af in een vergiet, vang wat kookwater op
  • Doe het kookwater terug in de pan, voeg de melk toe en laat koken
  • Voeg de aardappelen, knoflook en ui toe
  • Doe de boter erbij en stamp dit geheel tot een gladde puree
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en verse kruiden.
  • Serveer de knoflookpuree direct