Een aardappelpuree, maar dan net even wat anders. Probeer deze heerlijke puree uit, maar let op: knoflook is rijkelijk aanwezig! Een erg kruidig en lekker bijgerecht die zeker het proberen waard is.
Knoflookpuree
Ingrediënten
- 1 kilo iets kruimige aardappelen
- 10 tenen knoflook
- 3 rode uien
- 200 ml melk
- 120 g boter
- zout en peper
- verse kruiden naar smaak
Instructies
-
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken
-
Giet er koud water over en voeg zout toe
-
Kook deze aardappelen 10 minuten
-
Ontdoe de knoflook en ui van de schil en snijd door de helft
-
Voeg de knoflook en rode ui toe en kook de aardappelen nog 15 minuten
-
Giet de aardappelen af in een vergiet, vang wat kookwater op
-
Doe het kookwater terug in de pan, voeg de melk toe en laat koken
-
Voeg de aardappelen, knoflook en ui toe
-
Doe de boter erbij en stamp dit geheel tot een gladde puree
-
Breng de puree op smaak met zout, peper en verse kruiden.
-
Serveer de knoflookpuree direct