Een lekker tussendoortje of als bijgerecht bij het avondmaal. Natuurlijk ook te maken in grotere porties. De combinatie van kip en sinaasappel zal goed bevallen.
Kip-sinaasappelslaatje
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- snufje zout peper en paprikapoeder
- 2 el rozemarijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 el suiker
- 4 sinaasappelen
- 25 g gepelde amandelen
- amandelschaafsel om te garneren
Instructies
-
Wrijf de kipfilets in met zou en peper en laat dit intrekken.
-
Bak de filets tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen.
-
Snijd de filets in blokjes.
-
Maak een sausje van de azijn, olie, zout, peper, paprikapoeder en suiker.
-
Marineer de kipblokjes hierin een uur.
-
Pel ondertussen de sinaasappelen en verwijder ook de witte velletjes.
-
Snijd ze overdwars in plakjes en vervolgens in vieren.
-
Voeg de sinaasappelstukjes met de amandelen bij de kipblokjes.
-
Garneer met het amandelschaafsel.