Een lekker tussendoortje of als bijgerecht bij het avondmaal. Natuurlijk ook te maken in grotere porties. De combinatie van kip en sinaasappel zal goed bevallen.

Kip-sinaasappelslaatje

Loraine

Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr 10 mins
Total Time 1 hr 30 mins

Course Bijgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 400 g kipfilet
  • snufje zout peper en paprikapoeder
  • 2 el rozemarijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 4 sinaasappelen
  • 25 g gepelde amandelen
  • amandelschaafsel om te garneren

Instructions

 

  • Wrijf de kipfilets in met zou en peper en laat dit intrekken.
  • Bak de filets tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen.
  • Snijd de filets in blokjes.
  • Maak een sausje van de azijn, olie, zout, peper, paprikapoeder en suiker.
  • Marineer de kipblokjes hierin een uur.
  • Pel ondertussen de sinaasappelen en verwijder ook de witte velletjes.
  • Snijd ze overdwars in plakjes en vervolgens in vieren.
  • Voeg de sinaasappelstukjes met de amandelen bij de kipblokjes.
  • Garneer met het amandelschaafsel.