Een lekker tussendoortje of als bijgerecht bij het avondmaal. Natuurlijk ook te maken in grotere porties. De combinatie van kip en sinaasappel zal goed bevallen.

Kip-sinaasappelslaatje
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Bijgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • 400 g kipfilet
  • snufje zout, peper en paprikapoeder
  • 2 el rozemarijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 4 sinaasappelen
  • 25 g gepelde amandelen
  • amandelschaafsel om te garneren

Instructies
  1. Wrijf de kipfilets in met zou en peper en laat dit intrekken.
  2. Bak de filets tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen.
  3. Snijd de filets in blokjes.
  4. Maak een sausje van de azijn, olie, zout, peper, paprikapoeder en suiker.
  5. Marineer de kipblokjes hierin een uur.
  6. Pel ondertussen de sinaasappelen en verwijder ook de witte velletjes.
  7. Snijd ze overdwars in plakjes en vervolgens in vieren.
  8. Voeg de sinaasappelstukjes met de amandelen bij de kipblokjes.
  9. Garneer met het amandelschaafsel.