De smaak van Bombay: dat is wat je bereikt met dit recept. Een heerlijk – doch eenvoudig te maken recept – met onder andere kip, mango en cashewnoten. Zit je op de camping, dan is het puur genieten met dit recept voor een overheerlijke maaltijd.

Kip met mango en cashewnoten

Loraine

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 600 gram kipfilet in blokjes
  • 2 onrijpe mango’s in reepjes
  • 100 gram cashewnoten ongezouten
  • 2 teentjes knoflook in kleine stukjes
  • bosui
  • 1,5 kop kippenbouillon
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout

Instructies

 

  • Verhit de olie in een wok.
  • Bak de knoflook in de pan tot je hem goed begint te ruiken.
  • Voeg vervolgens de kipblokjes toe aan de pan.
  • Bak dit twee minuten en voeg vervolgens de rijstwijn en de oestersaus toe.
  • Meng ondertussen de kippenbouillon en de maizena. Dit mag vervolgens ook in de wok.
  • Roer het geheel goed door en zorg ervoor dat een deel van het vocht verdampt.
  • Voeg daarna de suiker, de mangoreepjes, de cashewnoten en eventueel peper en zout naar smaak toe.
  • Garneer het gerecht met ringetjes bosui.