Rijst met zelfgemaakte kip-tomatensaus. Dit heerlijke en simpele recept is binnen minder een uur klaar! Dit gerecht is makkelijk te bereiden voor iedereen en als je wilt kan je er groente bij toevoegen, zoals paprika, sperziebonen of wortel.

Kip in tomatensaus met rijst

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min

Gang Gevogeltegerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 blikken tomatenblokjes a 400 g
  • scheut olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de kardemompoeder en laurierblad toe en bak dit een minuutje.
  • Voeg de kipfilet, komijn en koriander toe en bak het enkele minuten.
  • Giet de twee blikken tomatenblokjes erbij.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat dit circa 35 minuten sudderen en serveer met rijst.