Luxe eten is niet alleen voorbehouden voor de kerst. Ook op de camping kun je prima luxe tafelen, bijvoorbeeld met dit recept voor kaneelstoofpeertjes in port. Een heerlijk bijgerecht dat bij veel camping gerechten prima past.

Kaneelstoofpeertjes in port

Loraine

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 min

Gang Bijgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 500 gram kleine stoofpeertjes
  • 1 kaneelstokje
  • 2,5 deciliter rode port
  • 2,5 deciliter water
  • ¼ citroen
  • 3 eetlepels suiker

Instructies

 

  • Schil de stoofpeertjes, maar laat het stokje eraan zitten.
  • Leg de stoofpeertjes in een grote pan, en leg de citroen en het kaneelstukje ook in de pan.
  • Strooi vervolgens de suiker erover en schenk de port erbij.
  • Giet ook al het water bij de stoofpeertjes in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook. De peertjes moeten twee uur koken.
  • Halverwege de kooktijd – dus na zestig minuten – kun je het beste de peertjes draaien, om ervoor te zorgen dat de peertjes helemaal rondom rood kunnen worden.
  • Laat de stoofperen afkoelen in het kookvocht. Haal alvast de citroen en het kaneelstokje uit de pan.
  • Serveer de peertjes vervolgens als bijgerecht in het kookvocht.