Kadin Budu Kofte, in Nederland staat het ook wel bekend als ”Vrouwendijen”. Het is Turks een gehakt-met-rijst-gerecht, dat meestal koud wordt gegeten. Ideaal dus om te serveren op een koud buffet, maar ook lekker bij de barbecue of  als hoofdgerecht of avondsnack. Je kan het ook een dag van te voren maken. 

Spitskool met gehakt en rijst

Bouchra

Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 35 mins

Course Vleesgerechten

Servings 4

Ingredients

  

  • 500 gr gehakt
  • 130 gr gekookte rijst
  • 130 gr zachte witte kaas
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • bloem
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructions

 

  • Rasp de gepelde ui en meng het met de gekookte rijst, witte kaas, gehakt en een ei.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak er ballen van ter grootte van een citroen. Druk ze een beetje plat.
  • Haal ze dan door een losgeklopt ei vervolgens door het bloem.
  • Bak ze in olijfolie tot ze gaar en krokant zijn.
  • Serveer met rijst en een tomatensalade.