Deze Hollandse kapucijnerschotel is een voortreffelijk gerecht om in één pan als hoofdgerecht op de camping te bereiden en bovendien goed gevuld met groenten en vlees.

Hollandse kapucijnerschotel

Ingeborg

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • Twee preistengels
  • 300 gram winterwortel
  • Vier stengels bleekselderij
  • Twee eetlepels tomatenpuree
  • 300 gram rundersaucijzen
  • Blik kapucijners
  • Twee laurierblaadjes

Instructies

 

  • Was de groenten en snij de prei ringetjes, de bleekselderijstengels in stukken en de wortel in schijfjes.
  • Snijd het vel van de saucijzen los en haal het vlees eruit.
  • Zet een braadpan op het vuur en bak het vlees rul.
  • Voeg als het vlees gaar is de groente toe met de tomatenpuree, de laurierblaadjes en een scheutje water.
  • De groenten vervolgens in tien minuten gaar smoren.
  • Tot slot de kapucijners uit laten lekken en toevoegen in de pan.
  • Goed doorverwarmen en op het laatst de laurierblaadjes verwijderen.