Eén van de meest bekendste gerechten van Griekenland is zonder enig twijfel de tzatziki. Het is een traditioneel gerecht dat wordt bereid met Griekse yoghurt, komkommer, olijfolie, knoflook en kruiden. Het is niet alleen lekker fris, maar ook nog eens makkelijk te maken!

Griekse tzatziki
 
Bereidings tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Bijgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • een halve komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 theelepel dille
  • zout
  • peper

Instructies
  1. Was, schil en rasp de halve komkommer.
  2. Laat het goed uitlekken in een vergiet en knijp met je hand alle vocht eruit.
  3. Schil en pers de teentjes knoflook.
  4. Hak de verse dille fijn.
  5. Meng in een kom de komkommer, knoflook, yoghurt, olijfolie, azijn en dille goed met elkaar.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Laat het enkele uren in de koelkast staan voordat je het opdient.