Aardappels zijn typisch Nederlands, maar kunnen met een buitenlands tintje eraan ook heerlijk smaken. Dat dit zo is, bewijst dit recept voor een Griekse aardappelsalade. Deze heerlijke frisse salade valt licht op de maag en is daarom zeer geschikt als bijgerecht.

Griekse aardappelsalade
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Bijgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • 1 kilogram vastkokende aardappelen
  • 1 komkommer, gehalveerd
  • 4 trostomaten, in parten gesneden
  • 300 gram witte kaasblokjes op olie, uitgelekt
  • 1 schoon geboende citroen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel dragon
  • 1 teentje geperste knoflook
  • peper en zout

Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd er blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter van.
  2. Kook de aardappelblokjes tien minuten, giet ze af en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Meng de aardappelblokjes met de komkommerplakjes, de tomaten en de blokjes kaas.
  5. Rasp de schil van de citroen en meng de yoghurt, dragon en knoflook hiermee.
  6. Je kunt eventueel peper en zout gebruiken om het geheel op smaak te brengen.
  7. Schep de dressing die je gemaakt hebt door de salade.