Het is smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt. Dit eenpansgerecht is heel makkelijk te bereiden en smaakt ook goed zonder vlees. Voor dit gerecht heb je een pan nodig.

Grieks Eenpansgerecht
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: hoofdgerecht
Cuisine: grieks
Porties: 4

Ingredienten
  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram met varkensvleesreepjes met gyroskruid gekruid
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 2 kleine courgettes
  • 500 gram tomaten
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tl versgemalen peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 el fijngehakte peterselie

Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Pel de uien en snijdt ze fijn. Was de courgettes en snijdt ze in dikke plakjes. Halveer de twee paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijdt ze in blokjes. Ontvel de tomaten en snijdt ze in blokken.
  2. Verhit de olie in de pan en bak hierin de varkensvleesreepjes tot ze mooi bruin zijn.
  3. Voeg de stukjes ui en blokjes aardappel toe. Roerbak dit ongeveer vijf minuten.
  4. Voeg vervolgens de stukjes tomaat, oregano, peper en zout toe en schenk de kippenbouillon in de pan.
  5. Breng de inhoud aan de kook en zet het vuur daarna op een laag pitje. Laat het eenpansgerecht in 20 tot 25 minuten gaar worden. Roer af en toe door de pan.
  6. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met peterselie, extra kruiden en versgemalen peper.