Op de camping sluit je de maaltijd af met een heerlijk nagerecht als je voor deze frisse granita met frambozen kiest. Serveer het in een leuk hoog glas met naar wens een bolletje ijs of slagroom.

Granita van frambozen

Ingeborg

Porties 4

Ingrediënten

  

  • Kilo frambozen
  • 1 citroen
  • 250 gram suiker
  • 2 dl water
  • Slagroom of ijs

Instructies

 

  • Weeg 250 gram suiker af en voeg dat met het water in een pannetje.
  • Laat de inhoud aan de kook komen.
  • Roer tot alle suiker in het water is opgelost.
  • Laat vervolgens de siroop even afkoelen.
  • Pureer de frambozen en voeg het sap en de geraspte schil van een citroen toe.
  • Voeg dit toe aan de siroop en giet het geheel over in een diepvriesbestendige bak.
  • Plaats het bakje in de vriezer en roer het elk half uur goed om met een vork. Na zes keer roeren verschijnen er ijskristallen.
  • Serveer de granita met frambozen met een bolletje ijs of toefje slagroom in een hoog glas.