Aubergine is een groente die niet heel vaak gebruikt wordt in de Nederlandse keuken. Dat is zonde, want het is gezond en ook erg lekker. Hieronder vind je het recept voor gepaneerde aubergine. Lekker als bijgerecht en met een heerlijk sausje erbij.

Gepaneerde aubergine

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Gang Bijgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 1 aubergine
  • 2 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • paneermeel
  • olie

Instructies

 

  • Schil de aubergine en snijd ze in dunne plakken of frietjes.
  • Klop de eieren los.
  • Meng de paneermeel met paprikapoeder, zout en peper.
  • Haal de plakjes of frietjes aubergine door de losgeklopte eieren en vervoglens door de paneermeel.
  • Zet ze even in de koelkast tot gebruik.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de aubergine goudbruin en gaar.
  • Serveer direct.