Heerlijk: barbecuen op de camping. Zeker als je kiest voor dit recept van gemarineerde lamskoteletten. Een echte aanrader voor iedere liefhebber van een goed stuk vlees! Hoe je de gemarineerde lamskoteletten zelf maakt? Nou, heel eenvoudig! Zeker met het onderstaande recept! Houd er bij dit recept rekening mee dat de bereidingstijd op de barbecue afhangt van hoe rood of doorbakken je het lamsvlees wilt hebben en hoe dik de koteletten zijn.

Gemarineerde lamskoteletten voor op de barbecue
 
Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Hoofdgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • 4 lamskoteletten
  • 1 fles rode wijn
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterd
  • 15 geplette peperbolletjes
  • 6 geplette jeneverbessen
  • 4 gekneusde laurierblaadjes
  • peper en zout

Instructies
  1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar voor de heerlijke marinade.
  2. Leg de lamskoteletten in een grote schaal en overgiet de koteletten met de marinade.
  3. Laat het lamsvlees minimaal vier uur, maar het liefst een hele nacht, trekken in de marinade.
  4. Haal de lamskoteletten uit de marinade en bak ze op de barbecue gaar.