Bij een lekkere zomeravond hoort een barbecue. Want wat is er gezelliger dan met je familie en vrienden in de buitenlucht te eten? Op zo’n avond kan je deze gemarineerde en gegrilde kipfilet serveren.

Gemarineerde en gegrilde kipfilet

Bouchra

Servings 4

Ingredients

  

  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels citroen- of limoensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructions

 

  • Meng in een schaal de sojasaus met de honing, citroen- of limoensap, knoflook, sjalot, zout en peper goed met elkaar.
  • Wentel de kipfilets door de marinade en dek de schaal af.
  • Laat het minstens een uur marineren.
  • Grill de kipfilets 20 á 30 minuten op de barbecue tot ze gaar zijn. Vergeet niet om ze voortdurend in te smeren met wat overgebleven marinade.
  • Serveer in een broodje, met rijst of groenten,