Een salade vol verrassingen! Een combinatie van zoet, fris en zuur. Zeker het proberen waard. Let op: de bieten moeten lang van te voren in de koelkast gezet worden, ”gemarineerd” in azijn. Eventueel lekker om verkruimelde geitenkaas toe te voegen.

Gekookte bietensalade met walnoot

Loraine

Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 25 mins

Course salade

Servings 4

Ingredients

  

  • 3 gekookte bieten
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 frisse appels
  • 2 el citroensap
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 50 g walnoten vermalen
  • zakje yoghurtdressing

Instructions

 

  • Snijd de gekookte bieten in dunne partjes.
  • Besprenkel met azijn en laat dit, afgedekt met folie, 4 uur in de koelkast staan.
  • Maak de appels schoon en snijd deze in even dunne partjes als de bieten.
  • Meng de dressing met de bieten en de appel.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de salade hier op.
  • Bestrooi tot slot met de walnoten.