Koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Soms is het fijn om een lekker simpel gerecht te maken. Een voorbeeld van zo’n redelijk eenvoudig gerecht is het broodje gegrilde kip met maïskolven. Binnen een half uur een heerlijke voedzame maaltijd op tafel: met dit recept is het mogelijk! 

Gegrilde kip met maïskolven

Loraine

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 4 afbakbroodjes meergranen
  • een zakje veldsla
  • 3 eetlepels olievrije sladressing
  • 4 platte kipfilets
  • flesje sweet chili saus
  • 4 maïskolven
  • gezouten roomboter
  • zout

Instructies

 

  • Marineer de kipfilets minimaal 20 minuten in de chilisaus. Kook ondertussen de maïskolven met een mespuntje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Uiteraard dien je eerst de schutbladen, de draden en de stronk te verwijderen. Meng daarna de veldsla met de sladressing. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill de kipfilets in een grillpan ongeveer 10 minuten aan beide zijden en bestrooi ze met een klein beetje zout. Bestrijk de maïskolven met gezouten roomboter en grill ze de laatste 5 minuten mee met de kip. Beleg vervolgens de broodjes met de sla en de kip. Serveer de maïskolf er bij. Eventueel kun je ook nog wat extra chilisaus bij serveren. Dit gerecht is ook erg lekker met een frisse salade er nog extra bij.