Heerlijke gebakken forelfilet klaargemaakt op de Cobb Barbeque.

Gebakken Forelfilet

Servings 2

Ingredients

  

  • 2 forelfilets
  • 1 venkel
  • 300 gram krieltjes
  • citroentijm
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Cobb brandstof: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
  • Cobb accessoires: Cobb Kookring advies en zilverfolie

Instructions

 

  • Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in stukken.
  • Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie.
  • Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie.
  • Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone op temperatuur is. Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen).
  • Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden kunt u kiezen voor het bereiden van een voor- of tussengerecht. U kunt hierbij denken aan het afbakken van stokbrood (met het rooster). Als u geen tussengerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.
  • Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor.
  • Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat.
  • Plaats de deksel op de Cobb.
  • Gaar de forelfilet in maximaal 10 minuten gaar.
  • De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis.
  • Breng de vis op smaak met zout en peper.

De Cobb Barbeque is te koop bij Robertson-Outback Products