Garnalen zijn schaaldieren die je op veel manieren kan bereiden. Wat makkelijk en lekker is om te maken zijn garnalenspiesjes. Hieronder vind je het recept.

Garnalenspiesjes
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Bijgerecht
Porties: 8

Ingredienten
  • 600 gram garnalen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheut olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
  1. Pel en maak de garnalen schoon.
  2. Doe ze in een kom en marineer ze met paprikapoeder, komijn, citroensap, knoflook en een scheut olijfolie.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat de garnalen een uurtje marineren op een koele plaats.
  5. Rijg de garnalen aan houten spiesjes.
  6. Rooster ze op een barbecue gaar en totdat ze roze van kleur worden.
  7. Serveer met chilisaus.