Voor de echte liefhebber: gemengde spiesjes met garnalen en intkvis. Makkelijk klaar te maken met weinig voorbereiding. De spiesjes zijn heerlijk voor op de barbecue.

 

Garnalen- inktvisspiesjes

Loraine

Prep Time 20 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 25 mins

Course Visgerechten

Servings 4

Ingredients

  

  • 10 rauwe garnalen
  • 10 pijlinktvisjes
  • Om te marineren: 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • sap van een citroen
  • zout en peper

Instructions

 

  • Pel de garnalen (laat de staart zitten).
  • Maak de pijlinktvis schoon.
  • Pel en hak de knoflook pijn.
  • Om te marineren: meng de olie, citroensap, knoflook, zout en peper.
  • Leg de garnalen en de inktvisjes in de marinade.
  • Na 15 minuten kan dit uit de marinade.
  • Rijg de garnalen en inktvisjes om en om aan een sateprikker.
  • Rooster de spiesjes op de barbecue voor zo’n 3 à 4 minuten.
  • Voor serveren kun je nog marinade over de spiesjes doen.