Voor de echte liefhebber: gemengde spiesjes met garnalen en intkvis. Makkelijk klaar te maken met weinig voorbereiding. De spiesjes zijn heerlijk voor op de barbecue.

 

Garnalen- inktvisspiesjes
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Visgerechten
Porties: 4

Ingredienten
  • 10 rauwe garnalen
  • 10 pijlinktvisjes
  • Om te marineren: 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • sap van een citroen
  • zout en peper

Instructies
  1. Pel de garnalen (laat de staart zitten).
  2. Maak de pijlinktvis schoon.
  3. Pel en hak de knoflook pijn.
  4. Om te marineren: meng de olie, citroensap, knoflook, zout en peper.
  5. Leg de garnalen en de inktvisjes in de marinade.
  6. Na 15 minuten kan dit uit de marinade.
  7. Rijg de garnalen en inktvisjes om en om aan een sateprikker.
  8. Rooster de spiesjes op de barbecue voor zo’n 3 à 4 minuten.
  9. Voor serveren kun je nog marinade over de spiesjes doen.