Het recept met gamba’s in hete knoflookolie is ideaal om als tussengerecht te presenteren tijdens een uitgebreide maaltijd op de camping. Het smaakt heerlijk en is snel klaar.

Gamba’s in hete knoflookolie

Ingeborg

Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 20 mins

Course Tussengerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • Pond gamba’s
  • Twee rode pepers
  • Twee knoflookteentjes
  • Olijfolie
  • Stokbrood

Instructions

 

  • Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaaltje.
  • Of kies voor gemak door gepelde (diepvries) gamba’s te gebruiken.
  • Pel de knoflookteentjes en snijd deze fijn.
  • Snijd de rode pepers in fijne stukjes.
  • Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan.
  • Voeg de knoflook, rode pepers en gamba´s toe.
  • Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
  • Bak de gamba´s gaar.
  • Verdeel de inhoud van de pan over vier vuurvaste ovenschaaltjes.
  • Serveren met stokbrood.