Een frittata is een omelet bedekt met restjes eten. In Italië werd dit vroeger vaak gemaakt met de kliekjes van de dag ervoor. Deze frittata kan gemaakt worden wat nog over was van de barbecue van gister of iets dergelijks. Het recept kan dus met allerlei ingrediënten gemaakt worden.

Frittata a la restjes

Loraine

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min

Gang Hoofdgerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • olijfolie
  • 1 rode ui in fijne stukjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • 5 champignons in plakjes
  • 100 g wortel schoongemaakt en geraspt
  • 2 to maten in kleine blokjes
  • 50 g jonge geraspte kaas
  • 1 aardappel gekookt en in blokjes
  • peper en zout
  • verse kruiden basilicum, oregano, etc.

Instructies

 

  • Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui, champignons en knoflook kort.
  • Klop de eieren en eiwitten los in een kom en giet dit in de koekenpan.
  • Laat de onderkant iets stollen en bedek met de wortel, kaas, tomaat en aardappel.
  • Voeg tot slot peper en zout toe en bak op laag vuur tot de goede dikte.
  • Bestrooi met de verse kruiden, eet smakelijk!