Ook op de camping wil je wel eens wat anders dan uit eten gaan. Ga daarom dan ook eens voor een originele worst-aardappeltortilla. Voor dit gerecht heb je een koekenpan en een rasp nodig.

Worst-Aardappeltortillla
 
Auteur:
Recept type: Vleesgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 1 broccoli
  • 1 kropsla
  • 5 takjes tijm
  • 6 eieren
  • 200 gram verse worstjes
  • 300 gram aardappels
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 50 ml melk
  • Snufje zout en peper
  • Olijfolie

Instructies
  1. Was en rasp de aardappels. De aardappels hoef je niet te schillen.
  2. Verhit dan een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hier de geraspte aardappels in ongeveer 2 minuten goudbruin.
  3. Halveer de courgette en snijd deze in halve maantjes
  4. Snijd te broccoli in kleine roosjes
  5. Snijd de worsten in kleine plakjes van ongeveer 2 centimeter
  6. Voeg de plakjes worst en de groentemix toe aan de aardappels.
  7. Breng alles op smaak met een snufje zout en peper.
  8. Bak de groentemix met de worstjes ongeveer 5 minuten. Voeg hierna de takjes tijm toe en bak het geheel nog eens 5 minuten. Verwijder hierna de takjes tijm weer.
  9. Kluts de eieren samen met de melk. Voeg een beetje zout en peper aan de geklutste eieren toe.
  10. Rasp de citroenschil en de Parmezaanse kaas. Meng dit door elkaar.
  11. Giet het eimengsel over de groentemix in de pan. Bestrooi de mix vervolgens met de helft van het kaas-citroenmengsel.
  12. Leg nu een deksel op de pan en gaar de tortilla ongeveer 10 minuten totdat de eieren gestold zijn. Draai af en toe de tortilla om zodat deze aan beide kanten goed is gebakken.
  13. Halveer de citroen. Plus en scheur de balderen van de sla en breng de sla op smaak met een scheutje olijfolie, het sap van de halve citroen en peper en zout.
  14. Snijd te tortilla in vier stukken en strooi de rest van het kaas-citroenmengsel eroverheen.
  15. Serveer de tortilla met de salade.