Het eten op de camping mag ook wel eens luxer zijn dan alledaagse kost en als voorgerecht kan er dan voor het serveren van een cocktail met gerookte paling worden gekozen.

Cocktail met gerookte paling

Ingeborg

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min

Gang Voorgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 200 gram gerookte paling
  • 100 gram garnalen
  • 1 appel
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 ei
  • 1,5 dl mayonaise
  • 10 gram mierikswortel
  • Peterselie
  • Kwart knolselderij

Instructies

 

  • Kook het ei in tien minuten hard.
  • Snijd de knolselderij en blancheer de kleine stukjes in kokend water.
  • Schild de appel, verwijder het klokhuis en snijd de helft in kleine stukjes.
  • Klop de slagroom stijf en voeg de mierikswortel toe.
  • Voeg de slagroom toen aan de mayonaise.
  • Snijd het ei in kleine stukjes en meng dat met de appel en knolselderij door de mayonaise.
  • Snijd de paling in gelijke stukjes.
  • Verdeel eerst de helft van de paling en de garnalen over de cocktailbakjes.
  • Voeg daarna een deel van de saus toe en verdeel daarna de rest van de paling en garnalen over de bakjes.
  • Voeg weer saus toe en garneer met peterselie.