De clubsandwich wordt heel vaak gegeten tijdens een picknick, maar je kunt ze ook prima serveren op een barbecue-feestje. Je kunt ze met allerlei ingrediënten beleggen, dus voel je vrij om te variëren!

Clubsandwich met gerookte zalm en avocado

Bouchra

Porties 6

Ingrediënten

  

  • 9 sneetjes wit casinobrood
  • half komkommer in schijfjes
  • 1 avocado
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 50 gram gemengde sla
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Verhit een grillpan en gril de sneetjes brood om en om in circa 2 minuten.
  • Leg ze naast elkaar op een broodplank.
  • Prak het vruchtvlees van de avocado en meng het samen met de mayonaise, ketchup, bieslook en breng het op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread.
  • Beleg ze vervolgens met gerookte zalm, komkommer en paar blaadjes gemengde sla.
  • Leg de sneetjes brood op elkaar.
  • Dek ze af met het laatste sneetje met de avocadospread op de sla.
  • Snijd elk stapeltje diagonaal door.
  • Zet daarna elk stapeltje vast met een satéprikker.
  • Leg de clubsandwiches op een bord en serveer.