De clubsandwich wordt heel vaak gegeten tijdens een picknick, maar je kunt ze ook prima serveren op een barbecue-feestje. Je kunt ze met allerlei ingrediënten beleggen, dus voel je vrij om te variëren!

Clubsandwich met gerookte zalm en avocado
 
Bereidings tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Tussendoortje
Porties: 6

Ingredienten
  • 9 sneetjes wit casinobrood
  • half komkommer, in schijfjes
  • 1 avocado
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 50 gram gemengde sla
  • zout
  • peper

Instructies
  1. Verhit een grillpan en gril de sneetjes brood om en om in circa 2 minuten.
  2. Leg ze naast elkaar op een broodplank.
  3. Prak het vruchtvlees van de avocado en meng het samen met de mayonaise, ketchup, bieslook en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread.
  5. Beleg ze vervolgens met gerookte zalm, komkommer en paar blaadjes gemengde sla.
  6. Leg de sneetjes brood op elkaar.
  7. Dek ze af met het laatste sneetje met de avocadospread op de sla.
  8. Snijd elk stapeltje diagonaal door.
  9. Zet daarna elk stapeltje vast met een satéprikker.
  10. Leg de clubsandwiches op een bord en serveer.