Chocoladewentelteefjes zijn een heerlijk nagerecht, maar in plaats van als dessert kan het op de camping op elk gewenst moment van de dag natuurlijk ook gewoon als een zoet tussendoortjes worden gegeten.

Chocoladewentelteefjes

Ingeborg

Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 25 mins

Course nagerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 3 eieren
  • 300 ml melk
  • 8 casinobroodjes
  • 125 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 60 gram suiker
  • Zout

Instructions

 

  • Breek de eieren boven een kom en klop deze samen met de melk en een snufje zout los.
  • Giet het mengsel in een soepbord.
  • Hak de chocolade in grove stukken.
  • Wentel de broodjes door het eimengsel en leg op vier broodjes stukken chocolade.
  • Dek de broodjes vervolgens af met een broodje.
  • Smelt de helft van de boter in de pan en bak twee chocoladewentelteefjes.
  • Keer regelmatig voorzichtig om en wacht tot het brood bruin is geworden en de chocolade enigszins is gesmolten.
  • Doe de andere helft van de boter in de pan en bak de rest van de chocoladewentelteefjes op dezelfde manier.
  • Leg de wentelteefjes met chocolade op een bord en strooi er wat suiker over.