Een echte klassieker: chocolademelk! Vooral op een koude avond waarbij de regen tegen de caravan of de tent tikt is dit recept ideaal. Binnen een kwartiertje heb je een heerlijk authentieke chocolademelk op tafel staan.

 

Chocolademelk
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Tussendoortjes
Porties: 4

Ingredienten
  • 1 liter volle melk
  • 1 snufje kaneel
  • 125 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram cacao
  • 100 gram witte kristalsuiker.

Instructies
  1. Verwarm de melk op middelhoog vuur.
  2. Meng de kaneel, vanillesuiker en cacao in een kom.
  3. Roer hier een beetje lauwe melk doorheen om te laten wennen.
  4. Roer totdat er geen klontjes meer zijn en voeg nog wat eetlepels lauwe melk toe.
  5. Voeg dan dit mengsel weer toe aan de melk in de pan.
  6. Laat de chocolademelk een minuut koken.
  7. Zet de pit/gas uit en laat even staan.
  8. Klop de slagroom met de suiker tot een mooi romig mengsel.
  9. Serveer de chocolademelk met de slagroom en smullen maar!