Deze toetjes zullen zeker smaken. De combinatie van chocolade en koekjes is altijd goed. De toetjes zijn snel te maken, maar let wel op: de toetjes moeten minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

 

Chocolade-koek-toetjes
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Nagerechten
Porties: 4

Ingredienten
  • 125 ml water
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 175 g pure chocolade (minimaal 54% cacao)
  • 3 eierdooiers
  • 300 ml slagroom
  • een pak koekjes (bijv. Oreo)

Instructies
  1. Los de suiker op in een pan met het water.
  2. Breng het water aan de kook en haal dit na 3 minuten koken van het vuur af.
  3. Doe de chocolade in een keukenmachine en voeg het mengsel toe.
  4. Meng dit tot de chocolade is gesmolten.
  5. Mix de eierdooiers er ook door.
  6. Voeg tot slot de slagroom toe en mix tot het mengsel glad is.
  7. Schenk in 4 vormpjes en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.
  8. Het gerecht kan dan geserveerd worden met de koekjes.