Deze toetjes zullen zeker smaken. De combinatie van chocolade en koekjes is altijd goed. De toetjes zijn snel te maken, maar let wel op: de toetjes moeten minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

 

Chocolade-koek-toetjes

Loraine

Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 20 mins

Course Nagerechten

Servings 4

Ingredients

  

  • 125 ml water
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 175 g pure chocolade minimaal 54% cacao
  • 3 eierdooiers
  • 300 ml slagroom
  • een pak koekjes bijv. Oreo

Instructions

 

  • Los de suiker op in een pan met het water.
  • Breng het water aan de kook en haal dit na 3 minuten koken van het vuur af.
  • Doe de chocolade in een keukenmachine en voeg het mengsel toe.
  • Meng dit tot de chocolade is gesmolten.
  • Mix de eierdooiers er ook door.
  • Voeg tot slot de slagroom toe en mix tot het mengsel glad is.
  • Schenk in 4 vormpjes en zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Het gerecht kan dan geserveerd worden met de koekjes.