Geniet op de camping van een heerlijk Chinees tomatensoepje met ei als voorgerecht of als hoofdgerecht met stokbrood. De Chinese tomatensoep krijgt extra cachet door de toevoeging van het ei tijdens de bereiding.

Chinees tomatensoepje met ei

Ingeborg

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins

Course Soep

Servings 4

Ingredients

  

  • Blikje gepelde tomaten
  • Ui
  • Twee lente-uitjes
  • Knoflookteentje
  • Twee bouillonblokjes
  • Theelepel paprikapoeder
  • Halve eetlepel basterdsuiker
  • Scheut ketjap manis
  • Eetlepel chilisaus
  • Sambal
  • Scheut witte azijn
  • Ei
  • Olijfolie

Instructions

 

  • Pel de ui en snipper deze samen met het knoflookteentje.
  • Snijd de gepelde tomaten in stukken en bewaar het overgebleven sap.
  • Bak de ui en knoflook in de olie en voeg de gepelde tomaten toe.
  • Doe er dan net zoveel water bij dat de gepelde tomaten net onder het water komen te staan.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en breng de tomatensoep aan de kook.
  • Laat de soep vijftien minuten zachtjes pruttelen.
  • Gebruik een staafmixer om vervolgens de soep te pureren.
  • Breng de tomatensoep verder op smaak met de kruiden, suiker, ketjap, azijn, chilisaus en sambal naar smaak.
  • Klop een ei los en giet het mengsel voorzichtig in de soep met een zeefje.
  • Snijd tot slot ringetjes van de lente-uitjes en garneer deze op de soep.