Een fantastisch hoofdgerecht voor op de camping is chili con carne met een rood pepertje voor de extra pit in maaltijd. Ideaal, omdat voor de bereiding van het gerecht slechts één pan nodig is.

Chili con carne met extra pit

Ingeborg

Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins

Course hoofdgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 2 blikken kidneybonen
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • Knoflookteentje
  • Blik tomatenblokjes
  • Rode peper
  • 5 eetlepels chilisaus
  • Olie
  • Peper en zout

Instructions

 

  • Pel de ui en snijd deze in grove stukken.
  • Snijd het rode pepertje in fijne ringetjes.
  • Verhit een eetlepel olie in de pan en bak het rundergehakt los met wat peper en zout.
  • Voeg de stukken ui en pepertje toe en pers het knoflookteentje boven de pan uit.
  • Open het blik tomatenblokjes en voeg deze toe aan de inhoud van de pan.
  • Voeg ook de twee blikken kidneybonen toe.
  • Tot slot de chilisaus er doorheen mixen en eventueel extra sambal naar smaak toevoegen om het gerecht nog pittiger te maken.