Wil je eens geen vlees, vis op kip op de barbecue? Probeer dan eens om champignonspiesjes te maken. Lekker, makkelijk en helemaal vegetarisch!

Champignonspiesjes
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Vegetarische gerechten
Porties: 6

Ingredienten
  • 1 bakje champignons (250 g)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 takjes verse tijm of rozemarijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • scheut olijfolie
  • snufje zout

Instructies
  1. Laat een paar satéprikkers een half uur in water weken.
  2. Maak de champignons schoon.
  3. Meng in een kommetje de knoflook, olijfolie, tijm, zout en paprikapoeder.
  4. Doe de champignons in de marinade en schep alles goed om.
  5. Laat ze enkele minuten intrekken.
  6. Haal de champignons uit de olie en rijg ze aan de prikkers.
  7. Bak de champignonspiesjes voor enkele minuten op de barbecue.