Deze bruine bonensoep is een soep die op de camping als goed vullend hoofdgerecht gegeten kan worden met stokbrood als bijgerecht. Het is mogelijk met de ingrediënten van dit recept te variëren.

Bruine bonensoep met uien

Bruine bonensoep

Ingeborg

Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins

Course Soep

Servings 4

Ingredients

  

  • Blik bruine bonen
  • 20 gram boter
  • Ui
  • Klein winterwortel
  • Laurierblad
  • Twee eetlepels tomatenpuree
  • Kwart liter water
  • Stokbrood
  • Kruidenboter
  • Peper en zout

Instructions

 

  • Snijd de ui en de kleine winterwortel in stukken.
  • Verhit de boter in een pan en bak de stukken ui en wortel even aan.
  • Laat het gerecht vijf minuten op zacht vuur smoren.
  • Voeg na vijf minuten de bruine bonen toe met een kwart liter water.
  • Breng de soep aan de kook en laat vijftien zacht doorkoken.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Serveren met stokbrood en kruidenboter.