Een stevige, vette vis, die toch sappig en zacht op de tong ligt: dat is makreel ten voeten uit. Ideaal om gegrild of gebakken te eten, maar kan ook zeker gerookt op een boterham. Lekker met avocado en cherry tomaatjes. Benieuwd? Maak het dan zelf volgens onderstaand recept:

Broodje gerookte makreel met avocado

Loraine

Servings 4

Ingredients

  

  • 8 volkoren boterhammen
  • 1 gestoomde makreel gewicht ongeveer 300 gram
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel tuinkers
  • 4 cherry tomaatjes in plakjes gesneden

Instructions

 

  • Verwijder de kop en het vel van de makreel.
  • Haal het visvlees van de graat af, en zorg dat er geen kleine graatjes meer in het vlees zitten.
  • Snijd de makreel in stukken.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en ontdoe de avocado van de schil.
  • Snijd vervolgens de avocado in plakjes.
  • Roer in een kommetje de mayonaise, de yoghurt en de mosterd door elkaar.
  • Besmeer de boterhammen met het mengsel, en beleg vier boterhammen met makreel en avocado.
  • Verdeel de tuinkers en de cherry tomaatjes over de makreel en avocado.
  • Leg vervolgens op alle vier de boterhammen nog een boterham.