Wil je voor de verandering bloemkool eens anders eten? Probeer dan deze overheerlijke bloemkoolkoekjes te maken. Het is een eenvoudig recept die iedereen wel klaar kan maken. Ook kinderen zullen van deze bloemkoolkoekjes smullen!

Bloemkoolkoekjes
 
Bereidings tijd

Kook tijd

Totale tijd

 

Auteur:
Recept type: Bijgerecht
Porties: 4

Ingredienten
  • halve bloemkool
  • 4 aardappels
  • ½ bosje peterselie
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • paneermeel
  • olie
  • zout
  • peper

Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes, was deze en kook ze in 5 – 8 minuten gaar.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook deze ook in water tot ze gaar zijn.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met zout, peper en gehakte peterselie. Laat dit afkoelen.
  5. Zodra ze zijn afgekoeld maak je er met je handen burgers van.
  6. Haal de bloemkoolkoekjes door bloem, ei en dan door paneermeel.
  7. Bak ze vervolgens in olie bruin en gaar.