In Azië worden ook gehaktballen gegeten, maar dan wel op de Aziatische manier. Deze gehaktballen zijn makkelijk te maken en daarnaast zijn ze erg lekker. Serveer ze met een kommetje rijst, gewokte groenten en wat sojasaus erbij. Ook lekker bij een stamppot of hutspot!

Aziatische gehaktballen

Bouchra

Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins

Course Vleesgerechten

Servings 4

Ingredients

  

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 1 theelepel laos
  • 2 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
  • half bosje peterselie
  • boter
  • zout
  • peper

Instructions

 

  • Pel de teentjes knoflook en uien en hak ze fijn.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de gehakt, ui, knoflook, paneermeel, kerriepoeder, peterselie, laos, zout en peper goed met elkaar.
  • Voeg dan de eieren en ketjap toe en meng nogmaals.
  • Verdeel het gehakt in vier tot vijf porties en maak er gehaktballen van.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en boter.
  • Bak de gehaktballen enkele minuten tot ze gaar en bruin zijn geworden.
  • Serveer direct.