Houd je van vis? Bereid dan eens dit makkelijke, overheerlijke visstoofpotje. De Arabische kruiden zorgen echt voor de finishing touch. Voor dit recept heb je een diepe pan nodig.

Arabisch visstoofpotje

Merian

Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins

Course visgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 el ras el hanout
  • 1 tl harissa
  • 100 ml water
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 800 gr kikkererwten uit blik
  • Scheutje olijfolie

Instructions

 

  • Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  • Schil de courgette en snijd deze in kleine blokjes
  • Verhit wat olijfolie in de diepe pan en fruit de knoflook en de ras el hanout hier ongeveer twee minuten in. Voeg daarna de blokjes courgette toe. Bak de mix ongeveer 5 minuten.
  • Schenk de tomatenblokjes en het water in de pan en laat de mix ongeveer 7 minuten koken
  • Snijd intussen de bosui in kleine ringetjes en snijd de peterselie fijn.
  • Giet de kikkererwten af en spoel deze schoon.
  • Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken.
  • Voeg dan de bosui, kikkererwten, kabeljauw en peterselie aan de mix toe en laat alles nog 5 minuten koken. Voeg eventueel water toe.
  • Halveer intussen de citroen en snijd deze in partjes.
  • Breng de Arabische visstoof van op smaak met het sap van de resterende halve citroen, de harissa en een snufje zout.
  • Verdeel de visstoof over de borden en strooi de resterende peterselie eroverheen. Serveer de citroenpartjes ernaast.