Heb je geen idee wat je als nagerecht kunt serveren? Probeer dan eens deze appelpannenkoeken. Door de pannenkoeken te bakken met wat appel en te serveren met ijs is het toch niet zo saai en standaard!

Appelpannenkoeken

Bouchra

Porties 12

Ingrediënten

  

  • 500 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 70 gram gesmolten boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 á 3 appels

Instructies

 

  • Meng alle ingrediënten behalve de appels goed met elkaar tot een glad beslag.
  • Schil en snijd de appels in plakjes.
  • Voeg de appelpartjes toe aan het beslag en roer nog even alles goed door.
  • Verhit wat boter in een middelgrote koekenpan en schep met een soeplepel wat beslag in de koekenpan.
  • Bak de pannenkoeken goudbruin en gaar aan beide kanten.
  • Doe dit met de rest van het beslag en houd ondertussen de gebakken pannenkoeken warm onder een theedoek.
  • Serveer een paar appelpannenkoeken op een bord, bestuif ze met wat poedersuiker en serveer met een bolletje ijs.